Verbeter de content!

Content marketing

Content marketing is een veelgehoord begrip in de wereld van online marketing. Wij kunnen het ons bij Vanoo Media echter heel goed voorstellen dat het begrip u als ondernemer vrij weinig zegt. Wat is content marketing nou precies en in hoeverre zou dit relevant voor u of uw bedrijf kunnen zijn.

Wat is content marketing?

“Content Marketing is een strategisch ingestoken marketingactiviteit die zich richt op de creatie en promotie van waardevolle, relevante en consistente inhoud voor een specifieke doelgroep.”

Met behulp van web-inhoud wordt een doelgroep dus voorzien van kwalitatief goede informatie. Denk bijvoorbeeld aan de web-inhoud die ingericht is voor consumenten in Oosterhout die op zoek zijn naar een hovenier of een metselaar. De content wordt veelal aangeboden op de website. Maar om de content onder de aandacht te brengen kan het ook gedeeld worden op social media, advertenties en e-mailmarketing.

Kort gezegd levert content marketing u sowieso de volgende voordelen op:

  • Verbeteren van de gebruikerservaring van website bezoekers
  • Genereren extra verkeer naar uw website
  • Wat samen leid tot een grotere kans op leads en verkopen

Verbeter de gebruikers ervaring!

Wanneer personen uw website bezoeken dan zijn zij hoogst waarschijnlijk ergens naar op zoek. Naar producten, diensten of informatie over uw bedrijf. Met behulp van content marketing wordt de bezoeker bij de hand genomen tijdens zijn of haar zoektocht. Door de doelgroep op het juiste moment te voorzien van de juiste informatie, in de juiste vorm worden zij geholpen. En hulp wordt altijd gewaardeerd!

De ervaring van de websitebezoeker wordt hierdoor verbeterd, aangezien zij niet naar een andere website hoeven om meer informatie te zoeken. De juiste informatie op bijvoorbeeld productpagina’s of landingspages is dus van groot belang!

Krijg meer relevant verkeer naar de website!

Content marketing heeft naast de gebruikerservaring ook veel invloed op het verkeer naar uw website. Het managen van de content op de website heeft onder andere de volgende voordelen:

  • Terugkerende bezoekers. De juiste content is voor bezoekers altijd een stimulatie om terug te keren naar de website.
  • Nieuwe content op de website zal altijd leiden tot meer verkeer. Nieuwe informatie spoort bezoekers om terug te keren of om de website te bezoeken. Oude informatie is voor veel potentiële bezoekers een reden om de website in eerste instantie al niet aan te klikken.
  • Verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines. Met content marketing produceert u kwalitatief goede informatie. Dit is voor zoekmachines een reden om de pagina of het product hoog in de zoekresultaten te plaatsen.

Grotere kans op leads en verkopen.

Doordat bezoekers tijdens hun zoektocht naar (informatie over) producten of diensten voorzien worden van de juiste informatie om hun beslissingen op te baseren, wordt de kans op contact of een aankoop vergroot.

Heeft u een website of webshop waarmee u niet genoeg leads genereert of producten verkoopt? Neem eens contact met ons op!

Stel hier uw vraag!

[contact-form-7 404 "Not Found"]