Behaal voordeel uit Instagram!

Behaal voordeel uit Instagram!

Instagram, het social media platform om mooie foto’s te delen. Met ruim 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is Instagram een marketingtool die je niet links wilt laten liggen. Van deze 600 miljoen gebruikers zijn er maar liefst 300 miljoen gebruikers die dagelijks van Instagram gebruik maken.

Waarom Instagram Marketing?

Instagram is veruit het meest gebruikte social media platform onder jongeren, maar wordt inmiddels ook door de oudere generatie steeds meer omarmd. Social Media is uiterst geschikt om de bekendheid van producten en merken te verhogen en tegelijkertijd ook om verkopen te stimuleren door interessante en creatieve content te delen onder de gewenste doelgroep. Instagram is over het algemeen een meer persoonlijk platform dan Facebook, wat misschien iets meer gericht is op het bereiken van hele grote getalen. Via Instagram zal de doelgroep eerder een connectie opbouwen met uw bedrijf.

Instagram gebruikers zijn bovendien geneigd sneller iets te liken. Dit zorgt ervoor dat de interactie bij uw foto’s vele malen hoger is dan op Facebook!

Lokale ondernemingen zijn in het voordeel op Instagram

Veel lokale ondernemingen hebben een voordeel dat online bedrijven en merken niet hebben op Instagram. Zij hebben namelijk iedere dag klanten in hun winkel of zaak. Veel klanten gebruiken Instagram om prachtige foto’s in bijvoorbeeld een restaurant of winkel te delen met hun volgers. Wat heel jammer is voor veel van deze bedrijven is dat ze zelf geen Instagram pagina hebben om vindbaar te zijn tussen al deze updates.

Zorg ervoor dat u zelf geen klanten misloopt door afwezig te zijn op Instagram! Instagram is een prachtig en gratis marketingkanaal, dat gewoon bij klanten in hun broekzak en handen zit, terwijl u gewoon aan het werk bent!

5 essentiële onderwerpen voor Instagram

  1. Goede kwaliteit. Instagram is beeldgericht. Elke foto is beeldgericht en samen vormen de foto’s een verhaal. Het gaat om de beleving van klanten op uw Instagram pagina.
  2. Wees consistent. Vind de niche en wees daarin consequent. Uw volgens willen weten waar ze aan toe zijn. Het kost tijd om een connectie op te bouwen met klanten, maar als die er eenmaal is dan heeft elk bedrijf daar wat aan! Houd het daarom vol om elke dag iets te plaatsen.
  3. Plaats alles in de juiste context. Instagram werkt alleen als toevoeging op andere marketing kanalen: met Instagram alleen wordt er geen euro verdiend. Daarom moet er goed naar bijvoorbeeld de webshop verwezen worden, daar wil je je volgers uiteindelijk hebben.
  4. Plannen! Plannen is altijd belangrijk, als u het druk heeft is het handig om bijvoorbeeld een keer per mand onderwerpen te verzinnen voor de gehele maand. Zorg dat er niets op het laatste moment tussendoor komt.
  5. Gebruik hashtags. Hashtags worden gebruikt om de posts vindbaar te maken. Met populaire hashtags wordt je makkelijker gevonden en dus zullen meer mensen uw foto’s bekijken.

Denkt u erover na om Instagram te gebruiken als marketing middel? Wij helpen u graag op weg!

Stel hier uw vraag!

[contact-form-7 404 "Not Found"]