Responsive webdesign

Waarom Responsive Webdesign?

We bezoeken websites niet meer alleen via computer en laptop. Nadat de tablets en mobiele telefoons hun intrede hebben gedaan, gaat een groot deel van de totale zoekopdrachten op internet via deze apparaten. Het is dan belangrijk dat uw website zich goed aan de verschillende formaten kan aanpassen. Dit heet een ‘responsive website’. Vanoo Media maakt vrijwel alle ontwerpen ‘responsive’. De website of webwinkel kan dan vrijwel met ieder apparaat bekeken worden. Denk hierbij aan:

  • Smartphones
  • Tablets
  • Notebooks
  • Laptop
  • Desktop PC

Met een website die zich automatisch aanpast aan elk scherm kunt u uw (mobiele) bezoekers een betere ervaring bieden. Door de adaptieve lay-out past de website zich namelijk automatisch aan het scherm van de bezoeker aan. De website wordt hierdoor gebruiksvriendelijker en blijft er verzorgd en professioneel uit zien.

Adaptive webdesign

Er ontstaat vaak verwarring over de begrippen responsive webdesign en adaptive webdesign. Adaptive webdesign gaat een stapje verder dan reponsive webdesign. De functionaliteit van de website wordt aangepast aan de gebruiker door bijvoorbeeld het tijdstip of de locatie van het bezoekmoment te gebruiken.

Een voorbeeld: het gebruik van formulieren op uw website. Gebruikers van een desktop PC hebben de beschikking over een toetsenbord waardoor het invullen van een formulier een kleine moeite is. Gebruikers die uw website bezoeken met de smartphone zitten er bijvoorbeeld niet op te wachten om zoveel te moeten typen. Is het dus slim om gebruikers van een smartphone een sollicitatieformulier in te laten vullen? Met adaptive webdesign kunt u er voor kiezen om smartphone gebruikers een ander formulier te laten zien op uw website. Deze afweging maken wij graag samen met u!

De voordelen van Responsive en Adaptive webdesign

Een responsive website leidt in 90% van de gevallen tot bezoekers die langer blijven hangen, meer content bekijken, vaker tot conversies leiden, vaker terugkeren en uiteindelijk tot meer omzet leiden (als dit het doel is van de website). Daarnaast zijn ook de kosten lager: aangezien je maar één website in beheer hebt en niet een aparte mobiele website of een app daarnaast draaiende moet houden. Een responsive webdesign laat bovendien een professionele indruk achter. Je laat als organisatie zien dat je een online strategie serieus neemt en dat je bereid bent daarin te investeren.

Een professionele website die meegaat met de mogelijkheden van de tijd straalt autoriteit uit: het zorgt dat je een stapje voor hebt op de concurrenten en verbetert het imago.

Wij gaan graag met u in gesprek over alle voordelen en mogelijkheden van een professionele responsive website! U kunt ons bereiken via 0184 – 722084 of het formulier hiernaast invullen.

Stel hier uw vraag!

[contact-form-7 404 "Not Found"]