Video Marketing 1

Voordelen video marketing

Welke voordelen biedt online marketing voor u en voor uw bedrijf? Zijn er ook nadelen aan video marketing? En hoe kunnen wij u van dienst zijn op het gebied van video marketing? Deze vragen willen wij voor u beantwoorden in dit nieuwsbericht.

Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden kunnen doen maar de combinatie van beelden mét woorden is natuurlijk nog sterker. De combinatie van beeld, geluid en tekst versterkt niet alleen de boodschap: de sterke kanten van elk onderdeel kunnen gebruikt worden om de zwakke kanten van de andere onderdelen te overschaduwen. Dit is precies waar wij bij Vanoo Media gebruik van maken: alle sterke kanten bundelen en met een perfecte video de juiste boodschap bij de juiste doelgroep krijgen.

Welke voordelen heeft video marketing voor u?

  • Meer verkopen en meer leads. Als consumenten of bedrijven uw producten gebruikt zien worden of zien bewegen, wordt dit voor hen een stuk tastbaarder. De kans op de aankoop van dit product is dan zo’n 75% groter.
  • Breder publiek bereiken. De ene persoon kijkt liever een video dan dat hij teksten leest, de ander luistert liever. Door te variëren in de vorm waarin content aangeboden wordt, kan een groter publiek aangesproken worden dan wanneer hetzelfde kanaal constant gebruikt wordt.
  • Binding van websitebezoekers. Een video zorgt voor een langere bezoektijd op de website, waardoor bezoekers meer over uw bedrijf te weten komt dan eerst.
  • Nieuwe (advertentie) mogelijkheden. Video’s kunnen op gehele andere wijze gepromoot worden dan normale tekstadvertenties. Zo kunnen wij voor u een Adwords Campagne implementeren via bijvoorbeeld YouTube.
  • Zoals hierboven al even kort genoemd: een video is een ideaal middel om een (online) organisatie tastbaar te maken, een gezicht te geven. Een video over uw medewerkers of kantoor kan een heel ander en persoonlijk beeld geven van uw organisatie. Dit kan bezoekers overhalen tot het voltooien van een conversie.

Zitten er nog nadelen aan vast?

Het lijstje voordelen is nog veel langer en wij kunnen er misschien wel eindeloos over doorgaan. De vraag bij sommige van u is misschien nu ook, heeft video marketing eigenlijk wel nadelen? Er zijn inderdaad nadelen, maar deze wegen geenszins op tegen de voordelen.

  • Video marketing vergt investeringen. Het maken en produceren van een video kost nou eenmaal meer dan het schrijven van teksten.
  • Zoekmachines zien de inhoud van video’s niet. Hoewel video’s goed kunnen scoren in de zoekresultaten, kunnen zoekmachines de inhoud van video’s niet zien en analyseren, zoals bij tekst doorgaans wel het geval is.

Bent u nog niet overtuigd over de kansen van video marketing? Wij vertellen u aan de hand van voorbeelden in een vrijblijvend gesprek graag meer over wat video marketing voor u kan betekenen!

Stel hier uw vraag!

[contact-form-7 404 "Not Found"]