SSL Certificaten

Waarom een SSL certificaat?

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer, dit betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internetbrowser. Met een SSL certificaat maak je gebruik van een het zogenaamde https-protocol wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Oorspronkelijk werden SSL certificaten ontwikkeld als een beveiligingsprotocol voor IT professionals, tegenwoordig is SSL niet meer weg te denken uit het online landschap, en wordt het door steeds meer mensen herkend als hét kenmerk van online veiligheid.

Het certificaat

Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel verbinden aan de connectie van een website kunnen gegevens live gedecodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe partijen die de gegevens willen onderscheppen.

Op deze manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcard nummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die gebruik maken van een SSL certificaat. Niet iedereen kan zomaar een SSL certificaat aanvragen. Dit moet gedaan worden door de eigenaar van de website bij een certificaatautoriteit, hierna kan het certificaat geïnstalleerd worden door de webhosting provider in het juiste pakket op de server.

Wat heeft een SSL certificaat voor waarde voor u?

Zoals u hierboven leest is het voor uw webwinkel van belang dat de gegevens van uw (potentiële) klanten te allen tijde beveiligd worden, dit is natuurlijk niet alleen voor u van belang maar helemaal voor uw klanten. De meeste webwinkels maken al gebruik van een SSL certificaat, als u met uw webwinkel dan één van de weinige bent die hier geen gebruik van maakt dan kan dit voor bezoekers een reden zijn uw site te verlaten.

Een SSL certificaat kunt u onder andere herkennen aan de de kenmerken die u kunt zien in de afbeelding.

Een SSL certificaat is niet alleen van belang bij webwinkels, ook voor bezoekers van normale websites kan het een reden zijn de site te verlaten als deze als niet veilig aangegeven wordt.

Welke soorten SSL certificaten onderscheiden we?

Veiligheid op internet wordt een steeds groter issue. Als ondernemer is het gemakkelijk dit gewoon te negeren en te denken dat uw website niks overkomt. Maar nu Google zijn algoritmes heeft aangepast en websites mét beveiligingscertificaat beter gaan scoren, wordt veiligheid eigenlijk afgedwongen. Want niet meedoen betekent minder goed gevonden worden, met alle gevolgen van dien.

SSL certificaat kosten

De kosten van een SSL certificaat kunnen erg uiteenlopen. Zoals u hierboven kunt zien hangt het bijvoorbeeld af van het soort certificaat maar ook van de hoeveelheid websites waarop u een SSL certificaat wilt installeren. Wij gaan graag met u in gesprek over wat voor u de beste en goedkoopste is. Daarnaast geven wij u graag nog meer informatie over de mogelijkheden van een HTTPS domein en SSL certificaten. Laat uw gegevens hier achter en wij komen er zo snel mogelijk bij u op terug.

Daarnaast dient u er uiteraard voor te zorgen dat uw fysieke IT omgeving ook veilig is!

Stel hier uw vraag!

[contact-form-7 404 "Not Found"]